”Hope” eller svartmålning, vad vinner man val på?

Det finns de som anser att jag och Mary är regeringsbloggare. Ett ganska larvigt påhopp. Man får väl ta det som en bekräftelse på att en och annan sossebloggare tar oss på allvar. Nu tänker jag väl då dra en lans för regeringen så man förtjänar det där omdömet som regeringsbloggare.

Ytterligare en dag har gått för många debatter och skriverier om socialförsäkringarna. Inte så konstigt i och för sig, för många är detta deras trygghet och försörjning. Så ska det vara. Ett välfärdssamhälle ska kunna ta hand om sina sjuka på ett värdigt sätt. Det kan Sverige. Däremot finns det stora problem i dagens system. Prioriteringen måste bli större på att få människor att bli friska och få tillbaka dem på arbetsmarknaden. Var och en ska kunna jobba efter sin förmåga. Det är viktigt. Alla har sin plats att fylla i ett samhälle och alla ska med. Givetvis är det så att de som är obotligt sjuka inte ska tvingas tillbaka i arbete. Det är inte syftet med alliansens politik heller.

Regeringen har hamnat i problem, men man är på god väg att reda ut det. Efter ett antal ändringar så är inriktningen återigen klargjord. Det är möjligt att fler förändringar behövs, men att oppositionen försöker svartmåla regeringen och Sverige tror jag däremot inte är en framgångsrik politik.

Socialdemokraterna har investerat hårt i att det ska gå dåligt för Sverige. S har investerat i en domedagsprofetia och lagt ner mycket av sin trovärdighet att det ska gå riktigt dåligt för Sverige. Enligt S så ska statens finanser gå fanders, arbetslösheten ska bli gigantisk och välfärden i princip begravas efter att ha dött under det närmsta året. Det finns inget gräns för hur illa det kommer att gå, allt och då menar de allt kommer att bli ett elände.

Det återstår att se om socialdemokraternas spådomar kommer att falla in. Vem vet, kanske gör de det. Om de gör det, ja då kommer alliansen få svårt att bli omvald. Men om allt elände inte faller in. Ja, då står S där med en svartmålning av Sverige som få känner igen sig i.

Sossarna sägs ha hämtat inspiration från USA till sin valkampanj. Jag vet inte var, men det kan knappas ha varit från Obamas kampanj som byggde på ”hope” och ”yes we can”. Nej, sossarna verkar snarare ha hämtat budskapet från katastroffilmen 2012. En film där världen år under. De verkar ha byggt sin valplan just på det och att Sverige ska gå under 2010. Just det kommer inte att ske och precis som med filmen så finns det en uppenbar risk att väljarna inte tar S budskapen som verkliga utan som påhitt.

Att vinna val kräver en koppling till verkligheten och en politik som är kopplad till de problem som väljarna har i sin vardag. Om regeringen delvis har problem med att hitta alla lösningar på problemen så har sossarna inte ens hittat rätt problem.

Bloggar: Peter och den hälsosamme ekonomisten

Annonser

3 svar

 1. […] gräns för hur illa det kommer att gå, allt och då menar de allt kommer att bli ett elände. Jag bloggar mer om domedagsprofetior på Moderata […]

 2. ”Var och en måste ha möjlighet att arbeta efter förmåga…” och sedan drar ni in deltidssjukskrivningar och anser att de som inte klarar att jobba heltid är passiva.

  Ni har ett sätt att förhålla er till sanningen. Ett ganska överlägset sådant.

  En blogg som du kanske ska läsa. Från verkligheten.

  http://tinnitussans.blogspot.com/2009/12/jag-ar-utforsakrad.html

  Förövrigt har inga unga människor förtidspensionerats. Aktivitetsersättningen är en tidsbegränsad ersättning från sjukförsäkringen. Det samma gäller den tidsbegränsade sjukersättningen.

  ”Det som i dag är förtidspension och sjukbidrag skall inte längre vara en del av den allmänna pensioneringen utan kommer i stället att tillhöra sjukförsäkringssystemet. Av detta följer också att begreppet förtidspension utmönstras och att ersättningen vid långvarig eller varaktig medicinskt grundad arbetsoförmåga benämns sjukersättning.”

  http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/1450

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: