Det spelar roll hur man röstar

Som opposition räcker det inte bara med att vara emot regeringen. Man måste klara av att ge besked om vad man vill göra och hur. Socialdemokraterna är experterna på att låta mycket och högt. Med ett högt tonläge berättar man hur illa allt är. Allt i syfte att skrämma väljarna, allt i syfte att sätta en bild av att S är de goda och alliansen den onda. Så enkelt är det ju såklart inte och jag är övertygad om att väljarna genomskådar detta.

Politik är sällan svart eller vit. Oftast är det gråskalor där skillnaderna inte alltid är glasklara, även om politiken försöker göra dessa större än vad de är. Önskan om svart eller vitt finns och det hos båda lägren.

I några av de stora frågorna inför valet 2010 är det dock stora skillnader som just kan betecknas som svart eller vitt. Det handlar om jobbfrågan. Där är skillnaden stor, för att inte säga gigantisk. Där står jobblinken mot bidragslinjen. Det är inte för inte som Fredrik Reinfeldt talar om att valet 2010 kommer att bli en folkomröstning om just arbetslinjen. Tätt intill den frågan är skattefrågan. Alliansen har gjort det lönsamt att arbeta. Man har sänkt skatterna för de som här de lägsta lönerna mest. Den linjen vill vi fortsätta. Mot den står löften om stora skattehöjningar. De som drabbas hårdas av skattehöjningarna är just låg- och medelinkomsttagarna.

Valet 2010 är ett vägval. Vägen framåt erbjuder fler jobb, sänkta skatter och en stärkt välfärd. Vägen bakåt erbjuder höjda skatter, höjda bidrag, högre arbetslöshet och i spåren av den en sämre välfärd. Politik för skillnad och det spelar roll hur man röstar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: