De rödgröna har tydligt visat att de inte är regeringsdugliga

Sista helgen inför julfirande blir en riktigt tung helg. Beskeden om nedläggning av SAAB är mycket tråkigt och drabbar stora delar av västsverige. Nu gäller det att bita ihop och snabbt komma ut på banan igen. Regeringen kan göra mycket för att stötta och bidra till att skapa framtidstro. Däremot kunde eller skulle inte regeringen rädda SAAB. Det hade varit en omöjligt projekt från början till slut. Hotet mot välfärden hade blivit större om staten gått in i SAAB än vad det är nu. Löftena som ställts ut från oppositionen är inte trovärdiga och de hade kostat skattebetalarna många miljarder. De rödgröna visar med tydlighet att de inte är regeringsdugliga.

Annonser

6 svar

 1. […] Bloggar: Under den lugna korkeken och Arkelsten och Högberg och Moderata Perspektiv […]

 2. Kortfattat är det så att GM avvecklar ett företag som har givit dem en förlust på ungefär 2 miljarder kronor per år. Grovt uträknat när folk nu flyttas från arbete till utanförskap innebär det ett inkomstbortfall på ungefär 1,5 mijarder kronor per år i uteblivna skatteintäkter.

  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3265&artikel=2642885

 3. Hej! Det är viktigt att nu tänka på de anställda och de familjer som nu drabbas av nedläggningen av SAAB. Det finns inga nya jobb för dem någonstans. I värsta fall kommer vi också att se barn som kommer att drabbas mycket hårt. Jag menar att jag hoppas innerligt att ingen av de drabbade har barn inom barnomsorgen/dagis/förskolan eftersom lagen idag är sådan att dessa barn ”slängs ut” i samband med att föräldrarna blir arbetslösa. De kastas ut från gemenskap och ut i utanförskap och social exkludering. Kanske är ända möjligheten för de som förlorar jobbet på SAAB att ta värvning i något främmande lands armé och åka runt och ockupera andra länder för att på så vis ha sin försörjning, för i Sverige finns inga jobb för dem under överskådlig framtid. Igår visade Arbetsförmedlingen att det fanns 1 enda ledigt jobb att söka för de som förlorar sina jobb på SAAB. Det är ett hån mot de anställda.

  Dessutom har vi en så dålig A-Kassa så de anställda som nu förlorar sina jobb på SAAB kommer i princip allihopa att tvingas till Socialen.

  Det spelar ingen roll vad Littorin eller Olofsson säger. De vet ingenting om verkligheten. De sitter och ”hittar på” saker och försöker lura svenska folket. Nu försöker de lura de som förlorar sina jobb på SAAB genom att påstå att det finns resurser i Trollhättan. Det är skitsnack de ägnar sig åt.

  Det behövs att någon kommer in och räddar det här landet från en totalkatastrof. Det är dags att ta bort den gamla Torekovkompromissen och föra över mer av makten från Riksdag och Regering och ge mer makt till Kungen.

  ha ha ha….

  Nej, vad som behövs är någon som åtminstone står över Regeringen och som har makten att avsätta statsråd eller regeringen som helhet därför att han/hon anser att de missköter sig.

  Nedläggningen av SAAB kommer att kosta 4.5 miljarder enligt professionella beräkningar.

  Det är bland annat frågan om A-Kassa och socialbidrag till de som nu förlorar sina jobb på SAAB, det är kostnader för att hjälpa underleverantörer eller för att täcka de kostnader som underleverantörerna har för att lägga ner sin verksamhet och gå från arbete till arbetslöshet/socialbidrag. Det är kostnader för att täcka eventuella utbildningar eller andra projekt. Sedan tillkommer väl säkert kostnader för att riva eller bygga hom hela fabriken på X antal miljarder som ingen nämner därför att de försöker lura folk att tro att allt är perfekt och att det inte finns några problem att tala om.

  Det skrämmer mig att Littorin och Olofsson är så empatilösa och de sitter där uppe i Stockholm och låter ”käften gå” utan att något ordentligt genomtänkt kommer ut. De bryr sig helt enkelt inte om vad som händer med de som nu förlorar sina jobb på SAAB och deras familjer.

  De bryr sig ju bara om storkapitalisterna i bankerna, där de genom riksgälden gick in med skattebetalarnas pengar och tog över Carnegie. Det var verkligen vårdlöst. Dessa pengar hade nu istället behövts för att stoppa direkt i fickorna på de som nu förlorar sina jobb på SAAB och som går en mycket SVART framtid till mötes utan något som helst hopp om livet.

 4. […] största inrikesfråga är ju annars SAAB. Jag har bloggandet om det i ett par dagar, så läs gärna mina tidigare inlägg. För västsverige väntar nu en stor utmaning. En utmaning som […]

 5. Du tycks inte vilja förstå. Ni ligger under med elva procentenheter eftersom folk inte anser ER vara regeringsdugliga.

 6. @kent:

  Du skriver att det hade varit omöjligt att rädda Saab. Kanske är det inte det mest kreativa du skrivit?

  Det finns ju nämligen många möjligheter. Själv har jag retat mig på att Saab som jag tycker specialiserat sig på lite mer lyxiga bilar i stället för billigare, miljövänligare bilar som håller längre. Jag är knappast någon bil-kramare, men de bilar vi trots allt kommer att ha bör vara så miljövänliga som möjligt (och en hel del annat också förstås).

  En sådan utveckling kan kanske bli lönsam för samhället, men den kan förmodligen inte drivas fram med enbart marknadsmässiga mekanismer. Är det därför du inte hittar någon kreativ möjlighet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: