Alla dessa debatter…

Politikens former att nå ut behöver ständigt diskuteras och förnyas. Målet är ju att nå ut till väljarna med politikens innehåll och de olika alternativen, allt för att just väljarna själva ska kunna ta ställning själv till innehållet och idéerna.

Just nu pågår det är ganska konstig debatt om politikens debatter. Från den rödasidan är man förbannad över att alliansen tackat nej till att medverka i debatter med oppositionen i media. Av beskrivningen som görs kan man tro att inga politiska debatter genomförs i vårt land. Inget kan vara mer felaktigt.

Varje dag pågår politiska debatter i stort och smått. Allt från debatter i media på exempelvis debattsidor till radiodebatter. Med jämna mellanrum kan vi också se debatter mellan just regeringsföreträdare och opposition i TV. Till detta kommer det parlamentariska jobbet där en mycket stor del av det arbetet handlar om just debatter i kammaren. Till detta kommer alla de debatter som förs dygnet runt i de socialamedierna på Internet.

Sanningen är den att det råder ingen brist på politiska debatter, snarare kan det kännas som det är för många. För tyvärr är det ju så att alltför ofta förvandlas debatterna till rena pajkastningen. En pajkastning som inte gynnar någon, allra minst demokratin.

Politiken kan göra mycket annat för att nå väljarna. Kent skriver om alla de samtal som över 300 moderater fört med medarbetare i den svenska välfärden. Dessa samtal är i ett demokratiskt perspektiv väl så viktiga för både väljare och förtroendevalda.

Debatten om debatten handlar förmodligen om något annat. Förmodligen att det inte är socialdemokraterna som för bestämma vilka debatter som ska föras och vart. Och det är ju en helt annan diskussion…

Annonser

2 svar

  1. […] Seved Monke och MMK och Kent och Moderata Perspektiv och Under den lugna […]

  2. […] 29, 2009"Hon vill möta mig för att gnälla" (Under den lugna korkeken) december 29, 2009Alla dessa debatter… (Moderata Perspektiv) december 29, 2009Om att stå för eller förstå (Mitt i steget, Johan Westerholms blogg) december […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: