En mardrömsfråga för de rödgröna

Debatten om hushållsnära tjänster rasar vidare. Irritationen hos sossarna är lika påtaglig som sprickan i sakfrågan. Den hårdaste debatten rasar nu inom socialdemokraterna. Säkert önskat en och annan sosse att man bara kunde lägga locket på, men så enkelt är det inte. Debatten är igång och vad som än händer så kommer sossarna att ha problem med frågan i valrörelsen. Hela satsningen från alliansregeringen har ju visat sig vara en succé, vilket gör frågan än svårare för S.

Ska (s) följa partikongressens beslut och därmed säga sig vara bered att kasta ut tusentalet människor ut i arbetslöshet? I samma andetag så gör man sig dessutom omöjlig i storstadsområdena, främst Stockholm. Gör man det finns en uppenbar risk att man tappar väljare till alliansen och till MP. MP har ju nämligen bytt åsikt, vilket spräcker de rödgröna mitt itu i och med att just det startade debatten internt i S.

Stockholmssossarna är nervösa. De inser att valnederlaget nu är nära. Därför försöker Damberg att nu föra fram förändringar och nya ställningstaganden. Dock är ju detta ett vågat spel för galleriet. Det är föga troligt att socialdemokraterna i valrörelsen ändrar sig och kör över ett partikongressbeslut.

Frågan om hushållsnära tjänster är på väg att bli en mardrömsfråga för de rödgröna och besked måste de ge innan valet. Inte undra på att en del av dem är bittra.  

Bloggar: seved och mary och rasmus och edvin och kent p och magnus och sofia och thomas och tokmoderaten

”veckans bloggdebatt”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: