Tio ljus i kvällsmörkret

En grå dag har övergått i en svart kväll, TV-tablån bjuder inte på mycket förrutom Felix Herngrens genialiska ”Solsidan”. Vad göra med fredagsmyset då kan man fråga sig. Varför inte flytta familjen från TV-soffan till datorn, kolla in de tio mest läsvärda blogginläggen från olika alliansbloggare denna den andra fredagen i april…?

Vi som numera tillbringar tiden tillsammans på Moderata Perspektiv har ju fått våra länkningar så det räcker och blir över denna dag – så de blogginlägg som jag helt okritiskt vill be er titta på är helt befriade från undertecknad, Kent, Mary, Edvin och Thomas trots att vi skapat mycket bra tillsammans.

De första ljusen i aprilmörkret är moderata och härstammar från en gammal blogg i ny tappning, Trixes Tankar har blivit Pjottify. Trixe skriver läsvärt om sossar på skattjakt. Läs denna högt för ungarna, så har du snart ett gäng MUF-are och ekonomistudenter som dina käraste. En annan hyfsat okänd blogg är En rationell smällkaramell av Anders Olsson. Anders filosoferar kring Miljöpartiets anpassning till makten – ett parti på väg vänsterut.

En tredje moderat hittar vi någon mil norr om Stockholm längs E4:an – Fredrik Lidby och hans Sollentuna. Herr Lidby spinner vidare på frågan RUT-avdragets vara eller inte vara.  Sista moderat ut för att förgylla din tråkiga fredagskväll är Daniel Snällman som mitt i livet resonerar kring Bodströms och Borgströms förslag om hur samhället kan möta upp mot våldtäkter och andra hemskheter.

Första rekommendation beträffande folkpartistiska inlägg hittar vi i riksdagen hos Johan Pehrsson som spinner vidare på samma ämne som Snällman ovan. Marcus Grundén var för mig en ny bekantskap som kommer att trollbinda dig med funderingar om vilka som ser ner på vissa och varför.

Centerns första bloggare hittar vi i hemstaden Sundbyberg, Stefan Bergström som fullt förståeligt men ack så fel tycker att det är skönt att folket har blivit mer skeptiska till Euron. Hade någon förväntat sig något annat efter det som hänt med Grekland de senaste månaderna? CUF:s ordförande Magnus Andersson levererar ett kort men kärnfullt inlägg om ungdomsarbetslösheten och andra lösningar än de som det fokuseras på från maktens korridorer. Akt tre hos centerpartisterna är Johan Hedin med Love, Peace and Capitalism som skriver om det som borde vara den självklara rätten för våra äldre – att få bo tillsammans i nöd och lust.

Kristdemokraternas bidrag till fredagsmyset hittar vi hos Maria Karström som bloggar från en mall i sosse-tidningen Aftonbladets domäner. Maria beskriver på Mary’s life en dag med allas vår Göran – Göran Hägglund.

Tio ljus som lyser upp en mörk fredagskväll, men nu börjar faktiskt Solsidan om 15 minuter. Då blir det är dags att lämna datorn för att ha blogg-abstinens under den halvtimme som kvällens enda TV-behållning rullar på… Natti, natti.

Annonser

Ett svar

  1. Jo, och det tarvar fortsatt uppföljning…inte minst med tanke på vad Miljöpartiets väljare tycker, jämfört med linjen från det herr Tokmoderat valt att kalla ”grönröda alliansen”.
    En del kallar det ju vänsterexperimentet 😉 …det finns ett ordspråk jag avstår från att använda just nu.
    Återkommer senare, min behållning av TV-kvällen igår var nog ändå L.A Confidential, en film med många bottnar, och en av dem jag klassificerar som bra amerikansk film, och som jag kan se om flera gånger, vilket för min del är ett bra betyg. Detta sagt med association till kommentaren om den Soliga Sidan…en eller flera poänger finns nog där också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: