Nya vänner, nya utmaningar

Den skånske sanningssägaren Göran Skytte har verkligen förstått det här med att pennan är mäktigare än svärdet. Som vanligt är det socialdemokratin i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet som Skytte försöker nagla fast i väggen med sin gåspenna.

Den här gången sysselsätter Skytte fingrar och hjärna vid tidigare uttalanden från det oändligt populära språkröret Wetterstrand, uttalanden om sina nyfunna vänner som i ljuset av det som händer måste anses vara spännande och kontroversiella.

Maria Wetterstrand visade möjligtvis att det där svammlet om att man blir visare med åren inte alls stämmer, eftersom hon verkade mer verklighetsförankrad i början på 2000-talet. Skytte lyfter två citat som precis lika gärna skulle kunna ha kommit från en MUF:-are eller en ungliberal. ”För första gången fick jag en bild av socialdemokraterna. Den var kanske värre än jag förväntade mig … De betedde sig helt enkelt förbannat oförskämt och arrogant”  samt  ”Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet? Det är ju det vi håller på med!”. Det var Wetterstrand av modellår 2002, en kvinna som numera har gjort en 180-graders sväng politiskt och som numera sover skavfötter med de oförskämda och arroganta…

Eller kan det vara så himla enkelt att Maria Wetterstrand under sina tidiga år gjorde misstaget att sätta ett likhetstecken mellan sossarnas dåvarande ledare Göran Persson, en person som gav just arrogans och oförskämdheten ett ansikte, och det parti hon nu samarbetar med? Var det enbart en personfråga? Blev allt bra bara Göran försvann och ersattes med en kvinna som faktiskt var villig att dela med sig av makten, guldet och de gröna skogarna?

Sossen Röda Berget är den enda som har gnuggat sanden ur ögonen och reflekterat över Skyttes partsinlaga ännu så länge.

Annonser

2 svar

  1. […] Tokmoderaten och Peter och Moderata Perspektiv och Röda […]

  2. […] Wetterstrand verkar oroa högeralliansen. Den alltid lika alerta Röda Berget reflekterar över perspektivet Wetterstrand […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: