Vågar KF bojkotta Kina?

Bojkotter. Visst kan det vara lockande att ha bojkotter för att visa att man tar ställning. Sällan ger det väl riktiga resultat, men det kan ju vara politiskt korrekt att genomföra bojkotter av till exempel odemokratiska länder. Dock är detta inte så lätt. KF vill bojkotta Israel. Snacka om att ge sig in i den politiska hetluften. Om Israel finns det många känslor.

KF ger sig nu ut ett gränsland av trassel. En bojkott av Israel är inte rimlig. Den skulle förmodligen leda till bojkott av KF i vårt land från ganska många.   

Om nu KF vill börja använda bojkott som metod för att vara politiskt aktiva så kan de ju börja med länder som är rent odemokratiska och som bryter mot de mänskliga rättigheterna ofta och mycket. Ett sådant land är Kina. Skulle KF våga det? Förmodligen inte.

Bloggar: Maria och Röda Berget

Annonser

5 svar

 1. Enligt ett domslut i EU-domstolen inkluderas inte de varor producerade på av Israel ockuperad mark i frihandelsavtalet mellan EU och Israel. Dessa varor får heller inte ha ursprungsmärkningen Israel.

  Då Israel aktivt omöjliggör en korekt märkning av produkterna smiter de inte bara från tullavgifter men förvägrar också svenka konsumenter deras lagstagade rätt att få en korekt märkning på de produkter de handlar!!!

  Att sälja felmärkta produkter är ett lagbrott! Israels exportpolitik tvingar KF ICA m.fl att antingen bojkotta eller bryta mot lagen!

  Är inte du för att EU:s och Sveriges lag följs???

 2. […] Väst-medlemmar drabbas av några få extremister – Maria Byström: I så fall bojkottar jag Coop – Moderata perspektiv: Vågar KF bojkotta Kina? – JiM: Kommunister kuppar fram israelbojkott – DN: ICA blev klipp på på […]

 3. Ge sig på USA och Israel är tryggt och ofarligt. Värre då att ge sig på Ryssland och Kina.

 4. ”Sällan ger det väl riktiga resultat” Varför tror du Israel använder sig av bojkott mot Gaza. Konsekvenser av bojkott kan du läsa i boken Ögonen i Gaza skriven av två norska läkare. Mycket lärorik bok.

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Kent Persson. Kent Persson said: Vågar KF bojkotta Kina, bloggar på Moderata Perspektiv om det http://bit.ly/cMyolZ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: