Grönröd sagostund

Detta var dagen då Anders Borg lade fram sin och regeringens vårproposition, men det var också dagen då jag landade med blicken på en helt annan nyhet.

I Expressen skriver Niklas Svensson om hur de grönröda samarbetet med att ta fram en skuggbudget fortlöper. För den som likt undertecknad blir gladast när det är skadeglädje i luften så är nyheten verkligt upplyftande.

Det knakar, det brakar och det finns många pusselbitar som inte vill hamna på rätt plats trots glidmedel och idogt hamrande med träklubba. Många är de punkter där man inte kan enas, och där man avser vänta med att berätta vad kompromissen blir till efter valnatten.

Är det egentligen så konstigt att det blir såhär? Alls icke, eftersom socialdemokratin har styrt och vet hur man styr ett land – med hänsyn tagen till en föråldrad ideologi, Socialdemokraterna lever i verkligheten, och vet att satsningar på höjda bidrag måste betalas av höjda skatter eller neddragningar. Miljöpartiet och Vänsterpartiet däremot lever i en drömvärld, där allt ordnar sig bara man blundar och önskar något tillräckligt mycket.

De fyras gäng av i dag kan faktiskt illustreras med tant Mona som sagotant, som läser högt ur sin sagobok om hur Sverige skall bli ett mer sossigt land. Mona läser men vet att det är en saga. På golvet runtomkring Mona sitter de mindre världsvana dvärgarna Maria, Peter och Lars. Problemet är bara att dessa inte kan skilja fiktion från verklighet, att det tror på allt som Mona läser upp…

Annonser

Ett svar

  1. Underbar liknelse! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: