Kanske finns det skäl för media att fundera på sin roll i dessa påståenden om fusk

Påståendena om fusk inför valet 2002 har fått stort utrymme. Dock har jag inte sett att media tagit hänsyn till vad Moderaterna säger om saken. Här publiceras uppgifter som kraftigt tillbaka visar uppgifterna om fusk. Var och en kan ju läsa och ta ställning. Kanske kan det finnas skäl för media att fundera på hur man källgranskat dessa påståenden. Kanske kan det finnas skäl för media att fundera på varför detta av en händelse dyker upp när moderaterna har sitt största arrangemang inför valet 2010.

Presskommentar av Moderaterna i Stockholm stads förbundsjurist tillika organisationschef Håkan Wallensten med anledning av i media förekommande påståenden om fusk i provval till landstinget hösten 2001.

I media har det framkommit påståenden från en före detta moderat medlem Ibrahim Adan som gör gällande att det i provvalet till landstinget hösten 2001 skulle ha förekommit fusk. Låt mig då först redogöra för att det under hösten 2001 inte har förekommit något sådan provval till landstinget.

Provvalen för Moderaterna i Stockholms stad till kommun och landsting inför ordinarie val 2002 genomfördes under våren 2002. Sista inlämningsdag i provvalet till kommun och landsting var 15 mars.

Hösten 2001 genomfördes ett provval, men detta var till riksdagen. Sista inlämningsdag i detta provval var 25 september.

De personer som Ibrahim Adan påstår ha deltagit i det som han kallar provvalsfusk under hösten 2001 kandiderade över huvudtaget inte till riksdagen.

Med anledning av de påståenden, om händelser för nio år sedan, som i går framkom att Förbundsstyrelsen 2001 skulle fått ta del av ett brev med misstankar om valfusk gjorde att jag i går kväll, på uppdrag av förbundsordförande Sten Nordin, gick igenom samtliga protokoll från förbundsstyrelsens sammanträden under den aktuella tidsperioden. Min genomgång visar att ingen sådan anmälan har protokollförts.

Efter denna genomgång och utifrån de felaktiga påståendena om ett provval till landstinget hösten 2001 – ett provval som inte ens ägt rum vid den aktuella tidpunkten – gör jag bedömningen att det inte nu finns någon grund för vidare utredning.

Bloggar: Kent och Mary och Tokmoderaten och Johan och Lotta

Annonser

6 svar

 1. Alla etablerade partier gör på det viset, (m) är inget undantag. Under min tid i MUF så fylldes bidragsansökan med hjälp av namn från skolkatalogerna från skolorna i närheten.

  När jag frågade varför, så var svaret att SSU gör likadant.

  Ifall Wennerholm och Wessberg inte skulle kännt till detta, och även inte varit delaktiga, så hade de heller inte haft de höga politiska positioner de innehar nu.

  Det de håller på med nu är ett spel för galleriet. Och det vet alla som någonsin varit engagerade i politiken.

 2. […] än så, utan jag kommer att blicka framåt och då är samtalet med väljarna det viktigaste. På Moderata Perspektiv skriver jag lite mer om […]

 3. […] SvD, DN1, DN2, DN3, DN4, AB, Expr1, Expr2, Westerholm, Tokmoderaten  Kent Persson och andra nätrötter som gärna häller bensin på brasan….. […]

 4. Har startat en grupp på Facebook för bojkott av TV4.
  Om du tycker det är av värde så för det vidare.
  Media har som maktfaktor ett ansvar som TV4 definitivt inte tagit.
  I stället har man utnyttlat sin ställning för att försöka påverka den politiska sfären.
  Farligt.

 5. Det är nog ingen tvekan om att detta fenomen kommer att fortsätta åtminstone fram till valet. Att medias i huvudsak ”röda” krafter har mobiliserats för att få till ett regeringsskifte, är ju hur uppenbart som helst. Objektivitet och källkritik får stå tillbaka för ”rörelsens” främjande!
  Man mår ta mig faen illa!

 6. I valkrets 6 vann Könberg med 226 röster före Rudin som fick 221 i provvalet till kommunvalet. Axén Olin kom först på tredje plats med 216 röster. Jämför de siffrorna med valkrets 3 – som är den största kretsen. Där fick Axén Olin 621 röster. Könberg fick 100 röster och Rudin 49. När det gäller provvalet till landstinget vann Ibrahim Adan valkrets 6. Detta trots att han var helt ny inom politiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: