I Sverige ska man kunna ha framtidstro och det oavsett om du är svensk eller nysvensk.

Det är en ny vecka och det är dags för ett nytt bloggtema hos Kent. Temat denna gång är integration. Förhoppningsvis är det ett tema som lockar till debatt.

Integrationsfrågan är viktig och handlar om att bygga ett samhälle för alla. Sverige är ett mångfaldens land och det ska vi ta tillvara på. Möjligheterna är stora. Vår uppfattning och grundvärdering är att alla människor är lika mycket värda och att alla utifrån sina möjligheter kan bidra positivt i ett samhällsbygge.

Jobben och utbildning är kanske de viktigaste delarna i integrationsarbetet. Det handlar om att alla måste kunna arbeta, givetvis utifrån sina möjligheter. Att kunna leva på sin lön och kunna skapa sig ett ekonomiskt oberoende från bidrag är något alla borde kunna göra. Upprättandet av arbetslinjen är därför grundläggande i byggandet av ett sammanhållet samhälle. Utbildningen går hand i hand med arbetslinjen. Utan en ordentlig skola som ger alla chansen att lyckas i skolan så går det inte att upprätthålla arbetslinjen.

Integrationsdebatten behövs. Utgångspunkten för mig är att Sverige ska vara ett öppet land där det ska kunna gå att nå fram till sina livsdrömmar. I Sverige ska man kunna ha framtidstro och det oavsett om du är svensk eller nysvensk.

Kanske är det just detta som är den viktigaste delen i debatten om integrationen. Synen på alla människors lika värde. Synen på att alla kan bidra positivt i vårt samhälle.

Bloggar: Lotta, Peter S och Kent

Annonser

4 svar

  1. ”Synen på att alla kan bidra positivt i vårt samhälle”

    Visst. Sen har vi då den bistra verkligheten.

    Om ni vill att de grupper av outbildade människor ni massimporterar från afrika, centralasien och mellanöstern ska finna arbeta och bidra finns det en enda sak ni kan göra. Sänk bidragen och lägsta lönerna till den nivå som motsvarar dessa ”nya svenskars” produktivitet. Gör ni inte detta kommer den fortsatta massinvandringen leda till ett allt mer växande ”utanförskap”.

  2. […] Bloggare: Kent Persson, Peter Soilander, moderata perspektiv. […]

  3. […] Thomas och Eva och Moderata Perspektiv och Peter S och Mark och Lotta och Mikael och Maria och Johan och […]

  4. […] Thomas och Eva och Moderata Perspektiv och Peter S och Mark och Lotta och Mikael och Maria och Johan och Ankersjö och jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: