Moderata perspektiv på Krix

Apropå moderata perspektiv så är det just det som en hel hop moderater sysslat med hela helgen. Skaffat sig perspektiv.

Kraftsamlingen på Kommunala rikskonferensen i Göteborg var helt otrolig. Fler utbildningar och seminarier än tidigare. Större mötesrum. Roligare ämnen. Fler deltagare. Vassare talare. Middagsminglet var det största någonsin. Fördrinken såg ut som blåsprit. Alcazar spred discoglädje. Morgonpasset börjar klockan 9.00. Många tog också chartertåget hemåt på lördagens eftermiddag. Två av årets – hittills – mest intensiva arbetsdagar är över.

Uttröttade men glada tjänstemän smyger runt i riksdagskorridorerna idag. Riksdagsledamöterna är i valkretsarna och förbereder veckan. Bloggar och Facebook fylls med bilder, filmer och glada kommentarer. Stämningen är på topp.

Alla fritidspolitiker som harvar på och harvar på behöver energikicken. Arbetskollegorna finns utspridda i hela landet. Det är nog ensamt att vara ordförande i avfallsbolaget eller vice ordförande i tekniska nämnden eller sista ersättare i socialdelegerade. Eller kommunalråd och riksdagsledamot ibland också. När politiken är ditt arbetsliv är det också viktigt med de här större samlingarna. Vi behöver varandra. Vi behöver ses.

Många trotsade vulkanen och tog sig till Göteborg på lite olika sätt. Anna-Maria och Carl tog sig genom sju länder på 24 timmar. Umeåborna delade bil och kom fram först på småtimmarna. Det samåktes och fixades för att kunna komma med. Just för att det är viktigt att vi ses på riktigt. För att mötas, hälsa på varandra, ta i hand eller kramas. Och byta perspektiv.

Vi behöver avbrottet från vardagen. Då kan vi lyfta blicken,  testa visionerna och höra engagemanget från ledningen. Anders Borgs jobbstoppstal blir något för memoarerna. Per Schlingmanns liknelse mellan de röd/gröna och Fuskbyggarna håller också. Hela Fredrik Reinfeldts linjetal ger genklang i organisationen. Vi begär ett tydligt mandat av väljarna att få bygga vidare på föregångslandet Sverige. Allt finns här i valstugan.

När Fredrik kommer igång kommer jag ihåg varför vi valde just den här killen att leda partiet. Och tycker synd om andra partier som inte har något liknande.

Så, jag tänkte bara inleda bloggandet här genom att säga: Perspektiven är i ordning. Nu är vi taggade. På Facebook och i verkligheten. Valrörelsen är igång. Bring it on.

Annonser

Ett svar

  1. […] toppar laget! Hoppa till kommentarer Moderata Perspektiv fortsätter att toppa laget. Det är med stolthet jag kan presentera Sofia Arkelsten som ny […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: