Kontrasten mellan Alliansen och vänsterkoalitionen ökar.

Kontrasten mellan Alliansen och vänsterkoalitionen ökar. Alliansen presenterade igår sin valplattform som sedan ska bli ett valmanifest. Jag bloggade om det igår. Löftena är övergripande och visar med tydlighet vilken valrörelse Alliansen vill ha. Den ska handlar om jobben, ekonomin och ansvarstagande. Förmodligen är det rätt frågor att prioritera.

Att Alliansen skulle bli bjudna på att få just denna konfliktyta i valet blir jag däremot förvånad över. De rödas skuggbudget skärper just kontrasten. Jobben ställs mot bidrag och sänkta skatter ställs emot höjda skatter samt ekonomiskt ansvar ställs emot ofinansierade vallöften.

Vänsterns kongress tydliggör kontrasten än mer. När Vänsterns ledning blir överkörda av sin egen kongress i frågor om 6 timmars arbetsdag och kraven på höjda skatter höjs så kommer Sahlin få et dilemma. Antingen möter hon Ohly och vänsterns krav och då driver hon ut S i ödemarken eller så avvisar hon kraven och risken för en spricka i det röda samarbetet blir uppenbar.

Att de röda nu girar lite åt höger i ett fåtal frågor bekräftar bara bilden av att en kraftig vänstersväng väntar vid en rödgrön seger i valet. Var och en får ju fundera på om man verkligen har råd med det.

Bloggar: Den hälsosamme ekonomisten och tokmoderaten och Thomas

Annonser

Ett svar

  1. […] kommer förmodligen inte bjuda på några större överraskningar. Vi vet rätt tydligt vart konfliktytan är mellan blocken. Arbetslinjen ställs emot bidragslinjen. Sänkta skatter står emot höjda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: