Brown sätter prägel på regeringsbildandet

Gordon Brown avgår i höst. Det märks lite att han håller på och bli en Storbritanniens Göran Persson, en man som trots sitt nederlag försöker sätta avtryck i framtiden, både i den nya regeringen och i Labours framtid. Nu när han väljer att avgå som Labours ledare visar det på som många inom Liberaldemokraterna hade som krav, inga förhandlingar med Labour om Brown sittter kvar. Men jag ser ingen annan lösning än den koalition mellan Tories och Liberaldemokraterna som nu förhandlas fram.

Jag har förhoppningen om att Tories ska lyckas övertyga Liberaldemokraterna om en regeringsbildning. Något annat är inte möjligt i min mening, om man vill undvika ett nyval inom snar framtid. Att Gordon Brown gör detta är förstås ett utspel med syfte att sätta sin prägel på den regeringsbildning som hoppas ska bli av med David Cameron och Tories som regerande parti. Det är ett maktspel som är noga planerad av den ekonomiske nestorn och den numera historiske brittiske premiärministern, historisk för att han aldrig blev vald till sin post.

Ser man till Storbritanniens framtid ter den sig ganska prekär. Många tongångar pekar mot Grekland och Spanien som exempel som kan bli verklighet på de brittiska öarna. David Cameron har dock varit klar i den frågan, brittisk ekonomi måste få en nystart. Där är hans främsta vapen i förhandlingen med Liberaldemokraterna, vilket kort är han villig att ge Nick Clegg? Det återstår i de förhandlingar som nu sker. Drottningen må kanske vara otålig. Men Storbritanniens framtid står mycket på spel, och det är David Cameron som förhoppningsvist ska vända den dystra trenden och Storbritannien en förändring, en förändring som de förtjänar.

Bloggar: ModeratpratDelmon Haffo.
Media: ABABDNExpExpSvDSvDSvTSvTSvT.

Annonser

2 svar

  1. Problemet ar att Tories egentligen inte vill ha sarskilt mycket forandring av systemet. Bildar Lib dem och Lab en regering sa far dom ju stod av Scottish Nationalist Party, och formodligen en del av de nordirlandska partierna for att verka for mer vanster och liberal politik, om man nu kan kalla Labour for vanster.

    Lib dems ocksa interesserade av en konstitutionell reform som de konservativa inte ar ett dugg intresserade av. Jag tankte rosta pa moderaterna i det har valet, men i Storbritannien ser jag hellre en koalition mellan Lab och Lib dem sa det blir en demokratisk reform.

  2. […] Bloggar: Fredrik A och Fredrik och Moderata Perspektiv […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: