Det väldigt gröna samhället

Miljöpartisterna kongressar och känslorna måste vara schizofrena hos kongressombuden. Sedan valet 2006 har Miljöpartiet ökat stort, större och störst i alla olika opinionsundersökningar, och man kan med rätta tala om en ”Wetterstrand-effekt”. Allt såg ju riktigt bra ut, fram till de senaste två undersökningarna då något verkar ha hänt.

Framgången är bruten, siffrorna för gröningarna sjunker och frågan man måste ställa sig är – formtoppade MP för tidigt? Wetterstrand syns mindre i media och det avspeglar sig direkt i opinionen till skillnad mot socialdemokraterna som bara ökar när Mona Sahlin hålls borta från TV och press. Nu lär ju Maria Wetterstrand få sin media, en kongress brukar ju ha den effekten, men frågan är om inte den gröna realpolitiken nått fram till drömmarna som trodde att just Miljöpartiet var ett bra val.

I dag publicerar Svenska Dagbladet en spännande artikel om hur levet kan te sig i ett Miljöpartistiskt Sverige – en artikel helt i min smak som spinner vidare på vad deras politik skulle få för konsekvenser om det var den och bara den som blev verklighet. Det finns små ljuspunkter i texten, men det mesta är bara mörker och skräck för en som kallar sig moderat.

Nu ser vi Miljöpartiets förslag i fullt dagsljus, vi ser vad de vill och vi förstår varför de vill det de vill – frågan är om ens Maria Wetterstrand kan balansera upp det…?

Andra som bloggar om just MP och partiets kongress är Kent Persson och Daniel Snällman. Även Dagens Nyheter lyfter fram Miljöpartiets kongress.

Annonser

6 svar

 1. MP har något de andra partierna saknar, en vision. Det är ganska många som tycker miljön är viktig och vill se kraftfullare förslag där.

  Ett liberalare samhälle är också något många önskar sig, den polisstat som växt fram gör ingen lycklig.

 2. Om MP fick vara envåldshärskare för en dag skulle den första åtgärden bli att ge sig på våra personliga utsläpp av koldioxid i atmosfären.

  Läs en satir om hur de vill raglera pubarna i framtiden:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/darfor-gillar-inte-miljopartiet.html

  För att inte nämna tiotusentals nya gröna jobb i tjänstesektorn:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html

 3. […] Lars och Mats och Jenny och toblerone och Moderata Perspektiv och Snällman och […]

 4. […] SvD har en intressant, men kanske i dessa dagar en aning skrämmande ”novell” om hur ett samhälle i Miljöpartiets värld kunde se ut…denna text kommenteras idag av Fredrik A. […]

 5. @ Hej

  Du kan inte seriöst mena att vi lever i en polisstat? DDR var en polisstat; Kina är en polisstat – Sverige kan inte ens jämföras med dessa.

 6. Miljöpartiet kommer givetvis att växa. Kanske inte i detta val men vi måste ställa om sättet vi lever på förr eller senare. Partiet som kommer att tappa stort inför höstens val är moderaterna. Kom ihåg vem som sa det först. Det blir en jävla resa för schingmann och kompani 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: