Vi behöver en ny folkrörelse…O-tolerans mot våld i nära relationer

Vill uppmana alla jämställda modiga kvinnor och män att stå upp för att starta en ny folkrörelse. En folkrörelse för jämställda män och kvinnor mot våld i nära relationer. En folkrörelse som vid varje möjligt tillfälle vaktar på attityder som nonchalerar fenomenet eller förnekar att det finns. Kan vi lyckas med den attitydförändringen på bred front har vi allt att vinna. Vi vinner många liv per år, vi vinner en massa barn som får en bättre barndom och vi vinner lyckliga människor som respekterar varandra.

Annonser

4 svar

 1. […] Andra som bloggar på ämnet är: Catta och HBT-sossen och Norah4you och Lotta och Moderata Perspektiv […]

 2. Det största problemet för att komma vidare mot en lösning av problemet med våld i nära relationer är bekämpa de missuppfattningar, förutfattade meningar och direkta lögner som spridits i ämnet under de sista 40 åren.

  Endast med vetenskapligt underbyggd information om hur problemet ser ut och en bra förståelse för den dynamik som finns i de relationer där detta förekommer kan vi finna vägar för att minska våldet.

  Sådan information och förståelse kan inte komma ur ett ensidigt forskande eller enbart ur de erfarenheter som kvinnor berättar om och som media, exempelvis 153-kampanjen (numera kallad 171 kampanjen) gärna blåser upp utan någon närmare analys kring hur det kommer sig att detta förekommer förutom den i sammanhanget löjliga förklaringen om könsmaktsordning.

  Att sluta upp med denna barrikadkamp mot alla män som försöker komma till tals och istället lyssna till de historier om våld och kränkningar som bokstavligen 1000-tals män idag berättar på olika håll. Att forska kring deras lidande och den dynamik som förekommer i deras förhållanden samt jämföra dessa med de förhållanden där kvinnor blivit offer för liknande brott.
  Att hitta de faktorer som gör män och kvinnor till brutala envåldshärskare över sin egen familj och påbörja eliminering av dessa.

  Det är det är enligt mig det bästa sättet att minska våldet och övergreppen i praktiken.

  //Mr G

  • Jag tycker du har helt rätt Mr G. Det är lika mycket psykologi som ”tuffa tag” som behövs för att komma tillrätta med relationsvåld. Jag tror att vi utifrån en medveten attityd om problemet att vi skulle kunna bli mycket bättre på att strategisk arbeta framgångsrikt med dessa frågor.
   /Lotta

 3. Mja det där ”tuffa tag” är jag däremot rätt skeptiskt till. Snegla på vår närmaste granne åt väster och se på hur de behandlar sina kriminella och sedan på hur deras återfallsstatistik ser ut. Fortsätt sedan mer till sydväst och se hur USAs ”tuffa tag” kriminalpolitik skänkt dem ett av världens sämsta återfallsstatistik och högsta mordstatistik.

  Jag tror inte på piskan som uppfostringsmetod för barn och inte heller på den som metod för att få människor som hamnat snett tillbaka till den smala vägen.

  //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: