När kurvorna pekar fel för (s)

”- Det är precis så öppet och jämnt som vi hela tiden har sagt att det ska bli fram till valet. Till syvende och sist är det vår politik för fler jobb, som ställs mot en fortsatt politik som ger ökade klyftor, som kommer att avgöra valet” berättar Baylan för läsarna på SvD. Hade det nu varit så att det var en ljus politik mot en mörk så hade det väl knappast varit så öppet och jämnt som Baylan säger.

När gott står mot ont så brukar skillnaderna vara stora – men det kan ju faktiskt vara så att det är två alternativ där folk ser lite olika bilder av partierna, där sånt som Baylan säger om att Alliansen skapar en politik för ökade klyftor inte stämmer med verkligheten. Men så har ju sosse-retoriken i oppositionsrollen sett ut mest hela tiden, ett evigt gnällande – ett ständigt svartmålande. 

Under Finanskrisen så har det ju varit rätt lätt att gnälla för sossarna, och eftersom man själva inte hade formulerat någon som helst egen politik under den största delen av den mörka tid så var det ju det enda oppositionen mäktade med – att gnälla. Det var ju så lätt, det var ju så enkelt…

Nu pekar flera kurvor åt rätt håll för regeringen, och åt fel håll för svartmålarna. BNP ökar på ett sätt som överraskar till och med de största optimisterna, och när även den nätta summan av 30 miljarder kronor är ett överskott i statsbudgeten för april månad så faller det mesta av sossarnas svammel om skattesänkningar för lånade pengar platt till marken.

Det går åt rätt håll, och det går åt rätt håll i precis rätt tid – nu när valrörelsen står för dörren, när gnällspikar möter visionärer. Mark Klamberg ser samma sak.

Länkar: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, Expr

Annonser

2 svar

  1. […] Moderata Perspektiv och Mary och Tokmoderaten och […]

  2. […] Moderata Perspektiv är en gruppblogg där jag och Lotta deltar. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: