Vad vet Sahlin som vi andra inte vet?

Vad vet egentligen Mona Sahlin som vi andra inte vet. Idag så går Sahlin till angrepp mot Reinfeldt för att han och mörkat Littorin affären. Vilket trams. Om det nu inte är så att Sahlin vet något som vi andra inte vet. Jag tvivlar dock på att hon haft kontakt med Littorin och av honom fått reda på sanningen

Sahlin borde som partiledare för Sverige största parti ha respekt för rättstryggheten. Ord står mot ord i Littorinaffären. Vem talar sanning? Det är det få som vet. Extra illa ter sig Sahlins angrepp mot Reinfeldt när det just var sossarna som för någon vecka sedan ville ha en ”fairplay” valrörelse. Sossarna beklaga sig också över att Sahlin angrepps i debatten. Fairplay ska visst bara gälla mot Sahlin och socialdemokraterna medan S får göra som de vill.

Om nu Sahlin vet något som vi andra inte vet borde hon berätta det.

Bloggar: Tokmoderaten

Annonser

15 svar

 1. Är det inte typiskt att så fort något händer så försöker högern räkna ut hur man kan rikta detta mot Mona Sahlin.

  I det här fallet är ju hennes besvikelse väldigt lätt att förstå. Hon var ju tidigt ute och försvarade Litorins beslut att avgå och riktade kritik mot media efter hans presskonferens. När det sedan blir uppenbart att han men också Fredrik Reinfeldt inte var ärliga om skälet till avgången, ja då är det ju klart att hon som försvarat han blir besviken.

  Givetvis borde Reinfeldt ha varit ärlig med varför hans statsråd avgår om nu inte Litorin själv varit det. Men nu nöjde han sig med att låta media och svenska folket gå på historien om att Litorin avgick på grund av skriverier om hans barn.

  Jag tycker det är lågt av er att försöka använda det här för att kritisera Mona. Kritisera er egen partiledare som har så svårt för att hålla sig till sanningen.

  • Hålla sig till sanningen? Vad är det nu som är sant? Ord står mot ord. Fråga är ju nu inte bara vad Sahlin vet, utan vad du vet Viktor.

   • Sanningen är ju den att Reinfeldt redan i Tisdagas viste om vad Litorin anklagades för och då borde han ju givetvis sagt detta redan på sin presskonferens. Istället för att spela med i ”anklaga media” historien.

    Nu valde Reinfeldt att vara oärlig, nå förutsätt att han inte ljög om att han viste om det hela redan i tisdags (i så fall är han oärlig nu).

    Vad Litorin sen gjort eller inte gjort för fyra år sedan är idag inte längre intressant.

  • Lågt att kritisera Mona? Hm, Mona borde nog vara lite försiktigt när hon uttalar isg kritiskt. Jag tror inte någon glömt Tobleroneaffären, Mona en statsministerkandidat som inte kan skilja på mitt och ditt. Om hon inte blivit ertappad så hade hon nog inte betalat tillbaka – tror jag i alla fall.

 2. Men – vi vet det ju alla nu. Mona behöver ju bara läsa tidningarna. Det står ju där svart på vitt. Och både Littorin och Reinfeldt har erkännt. Ett av skälen till att Littorin avgick var att han blivit anklagad (av Aftonbladet) att ha köpt sex.

  Huruvida han har köpt sex vet vi inte. Det påstås så – men vi vet det inte. Och det kommer kanske aldrig att utredas eftersom det är preskriberat om det skett.

  Huruvida anklagelserna är huvudskälet vet vi inte. Men … det är det enda som hände strax innan han avgick. Så – jag antar det.

  Jag är ingen anhängare av Mona. Och jag tycker gott hon kunde ha väntat några dagar med att uttala sig – tills saken är lite klarare.

  Men – även med lite moderata perspektiv borde du nog inse att hela affären är mest en belastning för alliansen och Reinfeldt och inte för de röd-gröna.

  Eller hur?

 3. Hon vet att Fredrik Reinfeldt ljög och hon vet att en Statsminister inte skall uppträda så som Fredrik Reinfeldt gjorde, och skickade ut Sven Otto Littorin ensam på presskonferensen och därefter inte ens beklagade avgången, det är inte ledarskap att bete sig på det sättet.

 4. Egentligen är det helt ointressant. Karln avgick och där bör man sätta punkt. Det finns betydligt viktigare frågor att lägga energin på. Vi ska snart gå till val!

  • Njae Skalman. Att en minister i regeringen avgår, och varför, har allmänt intresse. Att denna minister sedan för oss bakom ljuset med finter och får hjälp av landets statsminister är mycket anmärkningsvärt. Att detta sedan görs inför ett stundande val gör det än mer viktigt att veta vad som skett.

   OBS – att allt detta handlar om finter och lögner. Själva brottet är en helt annan sak. Om det skett så är det preskriberat. Så – detta är mer en privat och moralisk fråga.

   Jag gillar inte när man försöker vara fiffig och lägger fram saker på det sätt man tror har den effekt man vill. Jag gillar raka rör – eller så håller man tyst.

   En presskonferens där man anklagar pressen att förfölja ens barn när det egentligen handlar om att man är rädd att anklagelser om sexköp kommer ut är extremt oärligt.

   Nu var ju just detta hans största misstag – att han falskeligen anklagede andra. Gör man det – framför allt om det är de som har den farliga ammunitionen – tja då får man nog det hela tillbaka på sig själv.

 5. […] Tokmoderaten, Skivad lime, No size fits all » En riktig skitlag,Ann-Cathrin’s Blogg, Moderata Perspektiv » Vad vet Sahlin som vi andra inte vet?, Aktuella blogginlägg – knuff.se, […]

 6. Är verkligen Mona Sahlin den rätte att utala sig om affärer?

  • Karl-Johan – om du menar Toblerone-affären så var det några år sedan och media har inte (trots att de nog försökt) lyckats hitta något sedan dess. Så – tja – jag tror hon lärde sig av det misstaget.

   När det gäller Littorin-grejjen så är det ju inte samma typ av händelse. I Littorins fall så är det ju en minister som smitit med svansen mellan benen och ljugit om orsaken. En minister som tidigare ljugit om sina akademiska meriter. Dessutom en minister som tar till advokat när han hamnar i problem.

   Mona hade problem med att hålla isär vems som var vems och vilka saker hon skulle betala och vilka någon annan skulle betala. Lite kleptomani kan man säga. Men i grunden verkar hon vara sjyst tjejj. Inte den vassaste kniven i lådan – men jag tror inte det är något ont i henne.

   Littorin däremot tolkar jag som en riktig filur. Någon jag aldrig skulle lita på.

   Även om jag ytterst ogärna ser Mona som vår statsminister så måste jag nog säga att jag absolut inte ser Littorin som någon minister över huvud taget. Skönt att han drog.

   • Varför får andra högre dignitärer, dvs. minstrar, avgå och ta med sina misstag?
    Men detta gäller uppenbarligen inte Mona Sahlin? Om man sysslar med oegentligheter, nallar ur statens kotokortskassa, är man inte lämplig som (Stats)minister?

   • Karl-Johan – det finns inga regler för vem som skall få avgå och varför.

    Men i Littorins fall är det mycket enkelt – han avgick självmant.

    Och Mona gjorde inte det.

    Vad är ditt problem med det?

 7. Sexköpslagen är orimlig och den fyller knappast sitt syfte – att skydda de svaga. Jag är helt enig att vi bör skydda svaga såsom traffikingoffer och knarktjejer. Men skall skyddet enbart omfatta sex? Borde vi inte skydda dem mot allt slavliknande arbete? Svart städning är ett exempel.
  Littorinaffären visar hur orimlig sexköpslagen är, vem som helst kan anklagas av någon som gömmer sig bakom tryckfrihetens meddelarfrihet. Dessutom verkar det inte som om ”Anna” varit ett traffikoffer eller någon knarkslav, kanske hon rent av varit inhyrd för att vid lämpligt tillfälle ge ”sin historia”. Vem kan kontrollera hennes uppgifter?
  Aftonblaget är ju ingen sanningssägare eftersom de vid valet mellan sensation och sanning alltid väljer sensation.
  Vem på aftonbladet vill idag kommentera att de under början av 1970-talet hade annonser till prostituerade på sina sportsidor? Aftonbladet var med om att bygga upp prostitutionen i sydsverige, jag vet inte hur det såg ut i andra delar av landet men i Sydsverige kunde man dagligen på aftonlabdets sportsidor finna en eller flera spalter med telefonnummer till prostituerade.
  Det parti som vill ta bort sexköpslagen får min röst!

 8. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: