Arbetslinjen är bra för alla…

Idag går KD´s Göran Hägglund ut med att det offentliga, stat, kommuner och Landsting ska skapa 10000 jobb för funktionshindrade. Ett bra förslag, ett viktigt förslag för individerna och för arbetslinjen. Vi måste bereda alla olika människor som har viss möjlighet att arbeta arbete. Det är viktigt för hela vårt samhälle och det ger lön och gemenskap för alla som är med på arbetsmarknaden.

Förr oss som moderater är arbetslinjen en viktig policyfråga, både för landets välgång men också för att vi ska må bra. Alla kan och ska dra sitt strå till stacken och vi måste se till att möjliggöra det. Självklart måste förslaget vara med i budgeten, men även om det kostar skulle detta vara en viktig reform.

Blogg;Kent Persson; Mikael Andersson

Press: SvD; Expressen

Annonser

5 svar

 1. Ett av de bästa förslag jag hört från alliansen på bra länge och det avprickar dessutom 1 av mina 4 krav.

  För er som inte minns mina 4 krav :
  1. De som har

  sjukersättning tillsvidare ”förtidspension” omfattas ju inte av regeringens förslag till kompensation för de sänkta ersättningarna ( 4%) vid årsskiftet. varför ? Varför tillåts att funktionshindrade släpar efter de som har ålderspension i inkomst efter skatt

  2. Varför görs inte arbetsmarknaden mer tillgänglig och att fler funktionshindrade ges möjlighet till arbete efter förutsättning ? Detta uppfyller detta

  3. Visa att ni verkligen tänker införa en
  lag mot bristande tillgänglighet.

  4. Kan ni stoppa Försämringarna i LSS och personlig assistent. Det är inte humant att mäta antalet minuter det tar att göra ett toalettbesök . eller dra in assistenter för folk som som i så fall blir helt isolerade i sin bostad.

  Först när dessa 4 saker är uppfyllda kan JAG känna mig lite
  tryggare.

  3 st kvar

 2. […] Linking blogs (7) Mikael Persson, Moderata Perspektiv » Arbetslinjen är bra för alla…, Mikael Andersson (C), In Your Face, iakttagaren, Aktuella blogginlägg – knuff.se, [ s-buzz […]

 3. Frågan är hur mycket verkliga jobb detta blir. Om det inte görs någon skillnad så kommer detta bara bli meningslösa ”jobb” som annars ingen behöver göra.

  Låt oss hoppas att detta inte följer den traditionella linjen när politiker fiskar röster…

 4. Jag är övertygad om att det finns många jobb som behöver göras . Jag kan tänka mig dessa jobb som avlastning i vården och som assistenter på förvaltningar. Det måste dock göras på ett sätt så det blir lönejobb och inte ett tvångsjobb till existensminimum, med ev flitpeng som dras in när kommunalråden ska höja sin redan höga ers.

 5. Jag håller med ”Svempa” och vill också veta varför inte förtidspensionerade skall kompenseras?

  Sen undrar jag också hur många funktionshindrade som M
  har anställda på sina kanslier?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: