Ett bra förslag

Den moderata partistyrelsen anser att tiden är inne för att Svenska Kyrkan ska ha möjlighet att fatta beslut om sina egna angelägenheter och föreslår därför i en proposition till partistämman att Moderaterna inte deltar som nomineringsgrupp till Kyrkomöte och stiftfullmäktige från och med kyrkovalet 2013. Jag tycker förslaget är bra.

Detta är ett steg som tas med respekt både för de många moderater som har ett kyrkligt engagemang och för det beslut som fattats att skilja kyrkan från staten. Många medlemmar i Moderaterna har både ett kyrkligt engagemang och kyrkliga uppdrag. Partistyrelsen anser att det är mycket viktigt att de som vill fortsätta att företräda moderata idéer i det kyrkliga arbetet får möjlighet att göra detta, men med en bredare nomineringsgruppsbeteckning som är helt fristående och separerad från Moderaterna. Kyrkliga samrådsgruppen föreslås därför få i uppdrag att bilda en ny nomineringsgrupp, samt att ta fram förslag till en ny värdeplattform för den nya nomineringsgruppen.

På detta sätt kan kyrkligt aktiva moderater hitta en ny plattform för sitt engagemang för Svenska Kyrkan. Samtidigt, genom att inte ställa upp under egen partibeteckning, visar partiet att det inte finns något religiöst samfund som efter kyrkans skiljande från staten har en särställning inom Moderaterna.

Media: SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: