Valfriheten behöver stärkas

Valfriheten behöver stärkas i Sverige, inte avvecklas. Valfriheten är viktig. Det handlar om att förflytta vardagsmakt från politiker till människor. Ska välfärden kunna fortsätta utvecklas behöver det vara fler som tar ansvar. Mångfald är bättre än enfald. Alltid.

Media: DN och SVD

Bloggar: Staffan och Thomas och lotta och Högberg och johan och peter och Alliansfritt och Marcus

Annonser

2 svar

  1. Valfrihet fungerar inte alltid. Bostäder är ett bra exempel. I Stockholm och kommunerna runt staden finns nästa bara bostadsrätter om man inte vill köa i många år på en hyreslägenhet, vilket utesluter möjligheten för folk att flytta dit och det är i sin tur kontraproduktivt för de företag som vill rekrytera folk från orter utanför Stockholm. Då kommer också det där med ”Marknaden”. Byggföretagen utnyttjar det faktum att det är brist på bostäder i Stockholm för att hålla priserna uppe och därför byggs det så lite i Stockholm. Det är också orsaken till att priserna är högre än i övriga delar av Sverige. Det är inte alla som har råd att välja och kanske måste köa på en hyreslägenhet eller vara inneboende. Så var det med den valfriheten!

  2. Den sanna valfriheten vore väll att delvis förstatliga i alla sektorer i näringslivet då, så man kan välja det statliga alternativet om man vill….så valfrihet eller inte ??.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: