Sahlin borde låta bli att sprida sin bitterhet

Jag kan nog tycka att det gått för långt nu. När Sahlin nu börjar kritisera sitt parti i allmänhet och sin efterträdare i synnerhet har det gått för långt. Jag tycker inte att före detta ledare ska kritisera sina efterträdare. Extra olämpligt blir det ju när mycket av socialdemokratins problem vi ser idag är grundlagda av Sahlin själv.

Visst borde jag vara skadeglad över att socialdemokratins kris består och fördjupas. Men av princip gillar jag inte att att före detta ledare kritiserar sina efterträdare. Det ger alltid en stor smak av bitterhet vi alla vi slippa.

Vi behöver dessutom en fungerade opposition. En av oppositionens uppgifter är att granska majoriteten. Det är nödvändigt för att demokratin ska fungera. Så länge socialdemokratins kris fortsätter kommer det inte finns en fungerande opposition och det är inte bra för någon.

Sahlin borde låta bli att sprida sin bitterhet, främst för sin egen skull

Media: SvD, DN, AB, Expr, SVT

Bloggar: Tokmoderatenoch

Westerholm, Högberg, DHE

.

 

Annonser

5 svar

  1. Nu var det väl så att Sahlin efterlyste en öppen valbereding och debatt mellan flera kandidater i kommande val. Detta utifrån att hon ansåg att både hon och Håkan fick ett taskigt utgångsläge för partiledarskapet, de blev liksom de som blev kvar efter alla nej, inte de som vann en nomineringsprocess.

    Om Sahlins rätt klartänkta reflektion över tiillståndet i det parti som just nu genomlider sin största kris ska tolkas som bitterhet och illojalitet så kan vi väl konstatera att partiet är dött. Stendött. Som en frystorkad gurka som vid minsta rörelse faller samman till ett lättflyktigt stoff.

  2. Det är helt obegripligt hur Kent Persson och du kan tolka in kritik av Håkan Juholt i Sahlins citat.

  3. […] tycker inte att Sahlin andas bitterhet, klart att det inte kan vara kul att tappa partiledarskapet på det sättet som hon gjorde det men nu […]

  4. Socialdemokratiska partiet skall bli demokratiskt. 100 år efteråt, i en process vi inte igenkänner ifrån dess kusinpartiet inom östblocket skall det öppnas upp och den slutna adel av politrucker skalll tålas offentlighetens ljus. Samma adel som Sahlin själv tillhörde, genom giftermål, släktskap och kontakter skall nu få finna sig i att diskutera sina frågor öppet.. Det är att gratulera (S) för insiktsfullheten, Månde det komma försent, månde hade det varit mer intressant om (S) hade haft några frågor att diskutera som tilldrog sig intresse ens. Partiet är stendött, ideologin avslöjad, de intellektuella flyr partiet, därför får vi dras med att dess förra toppar kommer med utspel som skulle varit på agendan för 100 år sedan. Kanske t.o.m. arbetarpartet moderaterna vaknar till lite av denne konfessionalism, och inser att vissa frågor – partistöd? är av demokratiskt intresse, innan tiden springer förbi även detta parti

  5. […] Tokmoderaten och LO-bloggen och Johan och Martin Moberg, Mikael Persson, badland och högberg och MP Rate this: Share this:TwitterFacebookE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: