Val avgörs på valdagen och handlar om framtiden

Idag får jag beröm av PJ Anders Linder på Svenska Dagbladets ledarsida och på ledarsidans blogg. Det är givetvis roligt och hedrande. PJ Anders hänvisar till mitt blogginlägg där jag varnar för moderat hybris.  Idag följer jag upp det med ett nytt blogginlägg där jag varnar oss för att bli förblindade av vår egen förträfflighet. Det finns all anledning att vara ödmjuk inför det att val vinns på valdagen och inte i opinionsmätningar. Väljarna kan ändra sig snabbt och de som idag ser ut som segrare kan vakna upp på valdagen som förlorare.

Val avgörs på valdagen och val handlar om framtiden. Socialdemokratins kris är här och nu. Om Moderaterna nu lutar sig tillbaka och blir passiva så är risken uppenbar att det som idag är Socialdemokratins kris imorgon blir Moderaternas kris. Om det tillåts ske finns det en uppenbar risk att nästa statsminister heter Juholt istället för Reinfeldt.

Vill moderaterna kunna vinna valet 2014 krävs nu ödmjukhet och fortsatt förnyelse. Historien visar med all tydlighet att självklara vinnare sällan blir det. De nya moderaternas paradgren har varit självkritik, förnyelse och omprövelse. Det har genomförts genom ett aktivt lyssnande och en stor ödmjukhet. Det förhållningssättet måste fortsätta om de nya moderaterna vill fortsätta nå framgångar i kommande val. Val vinns på egna meriter, inte andras misslyckanden. Det om något är värt att påminna sig om i en tid där Socialdemokratins kris gynnat Moderaterna.

 

Media: SVD och SVD2 och SVD3 och DN och DN2 och DN3 och AB

Bloggar: PJ Anders Linder och  Törnqvist och Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: