Ta varningssignalen på allvar

Alliansen och moderaterna ska däremot nu ta varningssignalerna på allvar. Den bild man försöker sätta av att regeringen är trött och har slut på idéer är på väg att få fäste. Jag delar inte den bilden fullt ut, alliansen har mycket kvar att göra. Men alliansen har blivit allt för passiv senaste året. Det duger inte om man vill vinna valet 2014. Väckarklockan ringer nu för fullt, det är dags för alliansen att kliva ur sin dvala för att köra igång igen på allvar. Det är dags att bilda Allians 2.0 och med den börja lägga grunden för vad alliansen vill göra åt morgondagens utmaningar

Det finns all anledning att ta socialdemokratin på allvar. Löfven har presenterat ett lag som i alla fall till delar på pappret kan utmana alliansen. I sig är detta bra. Jag har tidigare varnat för moderat hybris. De moderata opinionsframgångarna tidigare har inte byggt på att M varit bra, utan att S varit urusla.

Opinionen är nu på väg att svänga. Det är återigen jämnt mellan blocken. Jag tror dessutom att vi under våren kommer att få se opinionsövertag för S och de rödgröna. Det är faktiskt bra, det kommer att väcka borgerligheten och påminna alliansen och de fyra partierna om att val vinns på valdagen och att inga valsegrar kan tas ut i förskott.

Nu verkar däremot socialdemokratin rusa i full fart mot hybris. Visst, de går fram i opinionen, men att därmed redan nu ta ut socialdemokratiska valsegrar är väl att ta i. Socialdemokraterna kanske har fått ordning på ledarskapet och delar av sitt lag, men på det politiska området har inget ännu hänt. Det är också värt att påminna sig om att stora delar av laget har varit med tidigare och varit med och tagit S till två raka valförluster. För fortfarande har S många svar att ge. Vem ska de styra med och på vilken politik ska de gå till val på? Det räcker inte att avfärda alliansens politik för att vinna val, man måste vinna på en egen politik. Att vara tyst och inte ge besked fungerar kanske nu, men inte i en valrörelse. Vi har dessutom sett mönstret förut där S haft starkt opinionsstöd ända fram tills dess att de berättat om sin politik.

Media ab

Annonser

2 svar

  1. […] moderata perspektiv , Thomas , tokmoderaten , Lotta , Peter s , Rate this: Share this:TwitterFacebookE-postLike […]

  2. Nu kan ni lägga ner! Det blir byte vid köttgrytan 2014. Härligt! Älskar när det rör på sig. Det är bra för oss medborgare. För handen på hjärtat: Moderaterna har kört fast.

    Magdalena Andersson är just vad vi behöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: