Jobben är vår tids viktigaste fråga

Politik får inte reduceras till att bli en lek med ord eller begrepp. Politik är för viktigt för att låta det bli mer yta än innehåll. Därför tåls det att upprepa att moderaternas förnyelse är på riktigt. Vi har gång på gång arbetat igenom vår politik och vågat vara självkritiska. Den moderata politiken ska vara genomförbar, trovärdig och finansierad. Samtidigt är det viktigt att tydliggöra den politiska och ideologiska kompass som visar vägen för det moderata arbetet.

För politik utan idéer, ideologi och värderingar riskerar att bli en politik utan innehåll och mening. Det går inte att sälja vad som helst med massiv reklam, än mindre politik som ska handla om värderingar. Därför måste det vara tydligt i det politiska arbetet, oavsett om det är vardagsarbetet eller visionsarbetet att det är idéerna och ideologin som visar vägen.

Att vara ett idebärande parti går att kombinera med pragmatiskt ansvarstagande. Jag är övertygad om att få önskar sig politiska revolutioner. De flesta vill att politiska ska ta ansvar och vara förnuftiga. Stora samhällsförändrinhar byggt på ideologiska vägval skrämmer folk. Men att leda ett samhälle framt sakta med säkert byggt på idéer skapar trygghet.

Att bekämpa samhällsproblemen är politiska främsta uppdrag. Det handlar om att se problemen och att våga bekämpa dem. Ytterst handlar det om att sätta människorna före systemen.

Jobben är vår tids viktigaste fråga. Det är endast genom att få fler i arbete som samhället kan hållas samman. Det är endast genom att få fler i arbete sm välfärden kan garanteras och utvecklas. Det är endast genom att få fler i arbete som ungdomarna kan ges möjligheter att nå sina livsdrömmar.

Arbetslinjen handlar om ideologi och värderingar. För oss är det självklart att skapa möjligheter för fler att göra rätt för sig och ta sin del av ansvaret för samhällsbyggandet. Det är därför vi gör det mer lönsamt att arbeta. Det är därför vi sänker kostnaderna för arbetsgivarna att anställa ungdomar.

Politik handlar om vägval byggt på värderingar. Det är arbete och jobb som byggt upp vårt välfärdssamhälle. Det är jobb och arbete som kommer fortsätta utveckla det. Det är därför i kommer att fortsätta utveckla vår jobbpolitik.

Media dn , ab ,

Annonser

Ett svar

  1. […] Jobben är vår tids viktigaste fråga. Det är endast genom att få fler i arbete som samhället kan hållas samman. Det är endast genom att få fler i arbete som välfärden kan garanteras och utvecklas. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: